PlayStation Plus-service lanceert op 29 juni | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Bij de aankondiging van PlayStation Plus op de E3-beurs kwam al naar voren dat gebruikers van de service toegang zullen krijgen tot bèta's, games kunnen uitproberen, bepaalde games gratis of met korting kunnen binnenhalen en thun console automatisch content kunnen laten downloaden. Nu zijn er echter nog meer details over deze features naar buiten gebracht.

Gratis content

Gebruikers van de service kunnen minstens vier gratis spellen per maand downloaden, waaronder één PSN-spel, twee Mini's en één PlayStation-kla ieker. Deze spellen kunnen alleen in de desbetreffende maand gedownload worden, daarna maken ze plaats voor de selectie van de volgende maand. Eenmaal gedownload kunnen gebruikers de spellen opnieuw binnenhalen, ook als de games inmiddels uit de selectie zijn verdwenen.

Ook kunnen gebruikers iedere maand twee dynamische thema's en twee premium avatars downloaden, evenals exclusieve downloadbare content. De korting die PlayStation Plus biedt op bepaalde content zal variëren van 20 tot 50 procent. Wie zich tu en 29 juni en 3 augustus abonneert op de service kan tevens gratis LittleBigPlanet voor de PlayStation 3 downloaden. Dit spel mag de gebruiker vervolgens houden, ook als het abonnement is afgelopen. Dit in tegenstelling tot de maandelijkse gratis spellen, die verdwijnen wanneer de speler niet langer een abonnement heeft.

De twee spellen die gebruikers van de service iedere maand een uur lang uit mogen proberen, kunnen daarna direct aangeschaft worden via de PlayStation Store. Zo kunnen spelers direct verdergaan met de game, als deze goed is bevallen.

Automatisch downloaden

Abonnementhouders kunnen hun PlayStation 3 zo instellen dat het apparaat automatisch uit standby-modus gaat om updates voor games binnen te halen en gelijk te installeren, waarna de PlayStation 3 zich weer uit zal zetten.

Tot slot heeft de PlayStation website een aantal onduidelijkheden over de service opgehelderd. Chatten met spelers terwijl ze andere games spelen is vooralsnog niet mogelijk via PlayStation Plus. Verder moeten spelers die gebruik willen maken van de service de hoofdgebruiker van de PS3 en ouder dan 18 jaar zijn. Het abonnement is alleen bedoeld voor mensen met een PlayStation 3, hoewel Mini's en PlayStation-kla iekers wel voor de PSP gedownload kunnen worden.  

PlayStation Plus kan betaald worden via de reeds beschikbare methodes, namelijk met een creditcard of PSN-kaart en gaat 49,99 euro kosten voor een jaar, of 14,99 euro voor drie maanden.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou