Volgens Engadget komt hun informatie, inclusief de foto’s van het prototype, van meerdere onafhankelijke bronnen. Een aantal hiervan zouden zeer nauw bij het project betrokken zijn. Van deze bronnen zou de technologieweblog inmiddels ook te horen hebben gekregen dat het prototype de naam Zeus draagt en momenteel nog draait op Android-versie 2.0, maar dat het wel degelijk met Android 3.0 – ook wel bekend als Gingerbread – op de markt zal worden gebracht.

Het is niet de eerste keer dat Engadget als eerste bericht doet over nog niet aangekondigde apparaten. Zo toonde Engadget de eerste foto’s van Google’s Nexus One, de iPad en de nieuwe Macbook Air.

PlayStation Phone

Volgens de bronnen van Engadget zal de PlayStation Phone waarschijnlijk begin volgend jaar op de markt komen en kan het apparaat dezelfde spellen draaien als de huidige PSP. Het apparaat heeft een scherm met een diagonaal tussen de 3,7 en 4,1 inch.

Net als de PSP Go kan het apparaat opengeschoven worden. Onder het scherm verschijnen de bekende PlayStation-knoppen. In plaats van een analoge stick heeft het apparaat echter een touchpad, zoals die ook op laptops te vinden is. De langwerpige touchpad is zowel met de linker- als met de rechterhand te bereiken.