Nieuws
PlayStation

'Geen scenario' waar Sony en Microsoft streamingdienst combineren

PlayStation Now gaat dit jaar 'grote stappen maken'

Geschreven door Ralph van Dodewaard op
Sony-CEO Jim Ryan zegt dat PlayStation Now, de streamingdienst van Sony, grote stappen gaat maken dit jaar. Ook verzekert Ryan dat er geen kans is dat de cloud-diensten van Sony en Microsoft samengevoegd worden.

PlayStation Now lanceerde vijf jaar geleden, maar telt nog minder dan een miljoen abonnees. Jim Ryan, de directeur van Sony, zegt in een interview met de Financial Times dat Sony veel van de technische problemen en prestatieproblemen van de streamingdienst inmiddels heeft opgelost, maar toch nog veel werk heeft te verrichten op het gebied van de inhoud en waarde van de dienst. "We krijgen steeds meer vertrouwen in PlayStation Now en gaan grote stappen maken dit jaar en in de komende jaren", aldus Ryan.

Vorige maand werd bekendgemaakt dat Sony gaat samenwerken met Microsoft op het gebied van cloud gaming en kunstmatige intelligentie. De twee bedrijven hebben een Memorandum van overeenstemming getekend, waarin de gezamenlijke voornemens van de twee partijen zijn vastgelegd. Door de samenwerking ontstond het gerucht dat Sony en Microsoft hun streamingdiensten gaan samenvoegen, maar Ryan zegt dat er 'geen enkel scenario' is waar dit gebeurt. De twee platformen blijven volgens hem gescheiden, met een eigen identiteit en eigen community.

Ryan praat ook over de mogelijke plannen van Sony om cross-generatie te ondersteunen voor de volgende generatie PlayStation-console. Dit betekent dat het mogelijk moet worden voor spelers om een game te spelen op de PS4, om vervolgens met dezelfde progressie verder te kunnen gaan op de nieuwe console. "Of het nu gebeurt door middel van backwards compatibility of ondersteuning van cross-generatie, spelers moeten niet te hoeven kiezen tussen het spelen op de PS4 of op de volgende generatie console, om samen met vrienden te spelen", zegt Ryan.

Dit artikel delen:

Lees meer

Bekijk om 15:00 uur de Pokémon Direct over Sword en Shield 343 Industries: Halo: Infinite is de 'start van een nieuwe generatie'
0

Reacties op: 'Geen scenario' waar Sony en Microsoft streamingdienst combineren

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.