PlayStation Mobile is gelanceerd in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Australië. Meer landen volgen, benadrukt Sony, maar het is onduidelijk wanneer dat zal zijn.

In de PlayStation Mobile-winkel zijn kleine games te vinden, met prijzen die variëren van 0,50 tot 12,99 euro. Elke aangekochte game is op drie verschillende apparaten te spelen. Er zijn bij lancering 21 games beschikbaar (waaronder Super Crate Box, Rebel en Samurai Beatdown) en dit aanbod wordt elke woensdag uitgebreid. Alle games zijn te spelen met de on-screen Dual Shock-controller en op Vita en Xperia Play ook met de beschikbare knoppen.

Ontwikkelaars

Volgens Sony is PlayStation Mobile niet alleen een goede stap voor gamers, maar ook voor ontwikkelaars, omdat het "een meer gestroomlijnde ontwikkelomgeving" biedt. De PlayStation Mobile Developer Program bevat de laatste versie van de PlayStation Mobile SDK en wordt vanaf november aan ontwikkelaars beschikbaar gesteld. Dat zal in eerste instantie zijn voor de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Australië, Hong Kong en Japan en wordt later uitgerold naar andere landen.