PlayStation koopt Nederlandse studio Nixxes Software

PlayStation koopt Nederlandse studio Nixxes Software

Sony PlayStation heeft wederom een ontwikkelaar gekocht, ditmaal de Nederlandse studio Nixxes Software.

Dat heeft PlayStation Studios-hoofd Hermen Hulst - voorheen van Guerrilla Games - aangekondigd via Twitter. De Utrechtse studio heeft eerder onder andere gewerkt aan de Xbox 360-versie van Rise of the Tomb Raider en hielp Crystal Dynamics mee aan de ontwikkeling van Marvel's Avengers. Ook bracht het diverse andere Tomb Raider- en Hitman-games naar pc en specifieke consoles.

"Ik vind het geweldig om aan te kunnen kondigden dat de getalenteerde Nederlandse studio Nixxes Software onderdeel wordt van PlayStation Studios", aldus Hermen Hulst. "Het is een waar genot om een team met dergelijke diepgaande technische expertise en ervaring te verwelkomen binnen de PlayStation-familie."

In een persbericht laat Hulst weten dat Nixxes Software PlayStation Studios-teams gaat assisteren in "het maken van unieke PlayStation-content van de best mogelijke kwaliteit". Het lijkt dan ook waarschijnlijk dat Nixxes - in ieder geval in eerste instantie - vooral als ondersteunende studio gaat dienen, vergelijkbaar met de huidige rol van het bedrijf.

Eerder deze week kondigde Sony al aan Resogun- en Returnal-studio Housemarque te hebben gekocht. Het Japanse Twitter-account van PlayStation plaatste toen per ongeluk een illustratie waar in plaats van Housemarque de ontwikkelaar Bluepoint Games, bekend van de Demon's Souls-remake, werd genoemd. Fans speculeren nu dat de aankoop van die studio door Sony ook binnenkort wordt aangekondigd.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Oh.. nouja noet bepaald een enorme vangst lijkt het. Maar alsnog extra personeel om aan games te werken. Grappig dat Sony nu ook (weer) volop bezig is met studios kopen. Lijkt alsof het ze warm onder de voeten aan het worden is.

0
test

Zal wel veel te maken hebben met het feit dat zowel Herman Hulst als de studio Nederlands zijn. Althans, dat zie je vaak in het voetbal, wanneer een buitenlandse club een Nederlandse coach aanstelt, volgen er vrijwel altijd een aantal transfers van Nederlandse spelers naar die club.

0

Aanbevolen voor jou