PlayStation-App streamt mobiele games via PS4 naar smartphone | Gamer.nl

PlayStation-App streamt mobiele games via PS4 naar smartphone | Gamer.nl

EA Sports heeft een gratis FIFA 14 Ultimate Team: World Cup-modus aangekondigd voor FIFA 14.

De applicatie werd tijdens Sony's Tokyo Game Show-presentatie getoond. De app zorgt ervoor dat mensen bepaalde mobiele games niet meer hoeven te downloaden op hun telefoon, maar via hun PS4 naar hun smartphone of tablet kunnen streamen. Het is niet bekend om welke mobiele titels het precies gaat, maar Sony heeft zelf al meerdere PlayStation 1-games uitgegeven die op mobiele telefoons gespeeld kunnen worden.

Verder biedt de PlayStation App vergelijkbare functies als Microsofts SmartGla -technologie. De app zorgt ervoor dat een smartphone of tablet ingezet kan worden als extra feature in een game, bijvoorbeeld om informatie zoals een map of items te tonen. Sony laat weten dat ontwikkelaars zelf besli en welke games hier gebruik van maken. Er kan ook gekozen worden voor een lo taande app per game, zoals bij Knack, DriveClub, A a in's Creed 4: Black Flag en Watch Dogs.

Ook biedt de app dezelfde sociale opties als de PlayStation 4. Spelers kunnen zien wat hun vrienden spelen en tekst- en stemberichten versturen en ontvangen. Verder kan er aangegeven worden welke PlayStation Store-content er gedownload moet worden en kunnen er uitnodigingen voor multiplayergames worden verstuurd en ontvangen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou