PlayStation 5-oplichter moet dwangsom betalen

PlayStation 5-oplichter moet dwangsom betalen

Een uit Nederland afkomstige oplichter die in mei via een webshop al een PlayStation 5 probeerde te verkopen, moet een dwangsom betalen.

Dat meldt NU.nl. Het gaat om een dwangsom van maximaal 10.000 euro, zo heeft de rechter deze week bepaal tijdens een kort geding in Amsterdam.

In mei bood de oplichter de PlayStation 5 online aan, ruim voordat hij in november uitkwam. Mensen konden de PS5 bestellen en werden beloofd dat ze hem later thuisgestuurd zouden krijgen. Ook konden er games worden besteld die niet bestaan, zoals een PS5-versie van Ghost of Tsushima en Grand Theft Auto 6.

De oplichter zette daarnaast influencers in om de webshop te promoten. Milan Knol en Koen Weijland adviseerden tegen betaling hun kijkers om de webshop te bezoeken en bestellingen te maken.

Sony heeft in eerste instantie geprobeerd contact met de man te krijgen, en spande daarna een kort geding aan. Hij schond het merk- en auteursrecht van het bedrijf door beelden van Sony te gebruiken en te beweren PlayStation-consoles te gebruiken. Elke keer als de man na dit oordeel nog probeert een spelcomputer te verkopen, moet hij een dwangsom van 1000 euro betalen. Daarnaast moet hij de kosten van het kort geding betalen.

Eerder dit jaar kwam de oplichter al aan bod in het programma Boos van Tim Hofman. Dat is hieronder te zien.

Watch on YouTube
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Triest volk! Zeg echt onbegrijpelijk ook de influencers geld maakt mensen gek.

0

Als je luistert naar een influencer verdien je niet veel beter.

0

Aanbevolen voor jou