PlayStation 5 waarschuwt wanneer PS4-versie van een game wordt opgestart

PlayStation 5 waarschuwt wanneer PS4-versie van een game wordt opgestart

Dankzij een update worden PlayStation 5-gebruikers gewaarschuwd wanneer ze per ongeluk de PS4-versie van een game opstarten.

Sinds de release van de PlayStation 5 is er verwarring ontstaan over welke versie van games er wordt gespeeld op PlayStation 5. Door een spel digitaal aan te schaffen, wordt in sommige gevallen zowel de PS4- als PS5-versie gedownload. Soms starten spelers per ongeluk de PlayStation 4-versie van een game op, zonder dat dit duidelijk wordt aangegeven. Dit gebeurde afgelopen november sommige spelers bij Call of Duty: Black Ops Cold War.

Op Twitter melden gamers nu dat men op PlayStation 5 tegenwoordig een bericht krijgt bij het opstarten van een PS5-game waar ook een PS4-versie van beschikbaar is. In dat bericht kan men duidelijk kiezen tussen de PS5- en PS4-versies, om zo verwarring te voorkomen. Hieronder is een screenshot van het bericht te zien.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Wellicht heb ik het mis, maar Sony weet toch wel welke console je hebt als je een game downloadt? Waarom bieden ze uberhaupt een PS5 versie aan als ik op een PS4 zit?

0
test

@fonsrutte Huh, kun je een PS5 game aanschaffen via PS4 dan?

0

@Ryme "Door een spel digitaal aan te schaffen, wordt in sommige gevallen zowel de PS4- als PS5-versie gedownload." Als ik het artikel mag geloven kan dit blijkbaar en wordt soms zelfs beide gedownload. Blijkbaar wordt er nog een overbodige versie gedownload ook. Beetje vreemd allemaal

0
test

@fonsrutte Nee, gaat alleen om PS5 waar dankzij backwards compatibility PS4 games op kunnen worden afgespeeld. Als je de PS4-versie van een game hebt krijg je daar in bepaalde gevallen (gratis of betaald) de PS5-versie bij.

0

@Ghost Ah ok, duidelijk.

0
test

Als je het verschil niet merkt wat maakt het dan uit?

0

@Ghost Daar gaat het niet om. Het gaat erom dat veel mensen uren aan het downloaden waren en achteraf de PS4-versie bleken te hebben. Moesten ze OPNIEUW de PS5-versie downloaden.

0
test

@Tomaat23 Snap ik, zal ook verschil in GB's zijn. (Waar de PS4-versie juist voordeel geniet) Maar als men het verschil echt niet merkt, zou ik het maar laten zitten.

0

Aanbevolen voor jou