'PlayStation 5 kan alle PS4-games afspelen'

'PlayStation 5 kan alle PS4-games afspelen'

De PlayStation 5 zou vanaf lancering mogelijk alle PlayStation 4-games kunnen afspelen.

Dat claimde Lance McDonald, een populaire streamer die vooral bekend is van zijn speelsessies met Bloodborne en Dark Souls. Hij plaatste een tweet waarin hij datr meldde. "Er was voorheen wat verwarring over dit onderwerp en ik kan het nu verduidelijken. De PlayStation 5 kan alle PlayStation 4-games afdraaien, of ze nou goedgekeurd zijn door Sony of niet. Sony blijft spellen testen, maar het systeem houdt je niet tegen om een ongeteste game af te spelen."

Dit is opvallend, omdat Sony aangaf dat een gedeelte van de PlayStation 4-games speelbaar wordt op de PS5. Zo zou het bedrijf op lancering om en nabij de honderd PS4-spellen hebben getest die op de nieuwe console afgespeeld kunnen worden. Volgens McDonald maakt het dus niet uit of de spellen getest zijn of niet: alle PS4-games moeten op de PS5 kunnen draaien.

McDonald haalde de tweet kort na plaatsing weer weg, maar een screenshot van de tweet werd geplaatst op het populaire gameforum ResetEra. McDonald gaf na het verwijderen van de tweet aan dat hij dit heeft gedaan "uit respect voor de consoleboer. Interpreteer dat zoals je wil." Ook die tweet haalde hij weer weg.

Vooralsnog heeft Sony niet meer duidelijkheid verschaft over backward compatibility op de PlayStation 5. Samen met de releasedatum en prijs is het een van de onderwerpen waar gamers graat meer over horen. Vanavond zendt Sony een nieuwe State of Play uit, maar het bedrijf kondigt daar geen nieuwe details over de console aan.

 
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Waarom zou deze meneer deze informatie hebben en/of betrouwbaar zijn? Ik speel ook de Souls-spellen. Als ik nou tweet dat Elden Ring komende februari uitkomt, schrijven jullie daar dan ook een artikel over?

0

@Witty1889 😂😂

0
test

@Witty1889 https://nl.wikipedia.org/wiki/Riooljournalistiek

0
test

@Witty1889 Ik speel graag god of war en ik weet dat sony nu druk bezig is met een vervolg op de ps5 :). Maar sony maakt weinig bekend en alles wat beetje nieuws is word opgepikt en gedeelt als nieuws. Als sony nou zelf eerst zei dat 100 games het doen op launch hou ik dat aan tot ze wat anders zeggen. (dacht 100 maar kan ook meer zijn nu).

0
test

@Witty1889 staat nergens in het artikel dat het betrouwbaar is. En ik zou zeggen maak die tweet eens! Kijken hoe ver je komt

0

@Millman7 Oke, maar dan is het belangrijkste punt uit nieuwsverslaggeving toch volledig het raam uitgevlogen? Namelijk dat je ergens pas verslag van legt als je de informatie kan bevestigen bij derden (dat is een deel van hoor eb wederhoor). Ik snap dat Gamer.nl niet kwalitatief de meest hoogwaardige bron voor nieuws is, maar je mag toch wel enige standaard verwachten. Dit artikel zegt nu enkel en alleen "persoon X heeft claim Y". Leuk, maar dat is informatie, geen 'nieuws' in journalistieke zin.

0

Zal mooi zijn ben ik van die straaljager af in me tv meubel 😂

0

Aanbevolen voor jou