Update: PlayStation 4 krijgt uitgebreide slaapstand via firmware 2.5 | Gamer.nl

Update: PlayStation 4 krijgt uitgebreide slaapstand via firmware 2.5 | Gamer.nl

Sony rolt in de loop van donderdag firmware 2.5 uit voor de PlayStation 4. Hiermee wordt het mogelijk om games direct vanuit de slaapstand op te starten.

Deze functie heet Suspend/Resume en moet voor het grootste gedeelte van de tot op heden beschikbare PS4-games werken. Spelers hoeven hun voortgang in deze spellen niet meer per se meer op te slaan, maar kunnen hun spelcomputer in de slaapstand zetten en op een later tijdstip weer verder spelen waar zij gebleven waren.

Meer toevoegingen

Firmware 2.50 brengt daarnaast meer toegankelijkheidsinstellingen toe, zoals de optie om de knoppen van de DualShock 4-controller zelf toe te wijzen aan de verschillende functies.  Andere verbeteringen zijn het verhogen van het maximale aantal beelden per seconde in Remote Play en Share Play.

Hiermee kunnen PS4-games naar respectievelijk de Playstation Vita of een PS4 van iemand anders gestreamd worden. Ook maakt de PS4 met de nieuwe firmware automatisch een screenshot zodra spelers een Trophy behalen, zodat hun prestatie altijd vereeuwigd wordt. 

De volledige lijst met aanpa ingen is te vinden op de Europese PlayStation-blog.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou