PlayStation 4 is wereldwijd 106 miljoen keer verkocht

PlayStation 4 is wereldwijd 106 miljoen keer verkocht

Tijdens Sony's presentatie op CES 2020 onthulde het bedrijf hoeveel exemplaren van PlayStation 4 er wereldwijd zijn verkocht: het gaat om 106 miljoen verkochte exemplaren.

Hieronder vallen alle edities, waaronder de PS4 Slim en PS4 Pro. Verder zijn er vijf miljoen exemplaren van PlayStation VR verkocht, zijn er 1,15 miljard PS4-games over de toonbank gegaan, zijn er maandelijks 103 miljoen actieve PlayStation Network-gebruikers en 38,8 miljoen PlayStation Plus-leden.

"Ik ben erg blij dat zoveel PlayStation-fans de ongeëvenaarde entertainmentervaring op PS4 zo waarderen", aldus Jim Ryan, CEO van Sony Interactive Entertainment. "Dit wordt mogelijk gemaakt door de ondersteuning die we sinds de lancering van de eerste PlayStation in 1994 hebben ontvangen van onze partners en fans. Ik wil iedereen erg bedanken."

Op de CES-presentatie onthulde Sony ook het logo voor de PlayStation 5. De opvolger van de PS4 ligt eind dit jaar in de winkels.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Erg netjes hoor, en dat eigenlijk zonder dat de console een succes is in het thuisland. De PS2 zal hij echter niet gaan verbreken vermoed ik. Tenzij er nog een PS4 digital edition uitkomt ofzo waarmee je voor een habbekrats digitaal de titels kunt spelen. Hier een mooi overzichtje: http://www.vgchartz.com/analysis/platform_totals/

0
test

@SamuraiPizzaCat Ps2 zal ie inderdaad niet verbreken, maar als je er rekening mee houd dat de ps2 ook enorm veel heeft verkocht omdat het een dvd speler was en destijds ook de goedkoopste, dan heeft de PS4 het helemaal niet slecht gedaan in een tijdperk waarin geen nieuw fysiek medium uit kwam en fysieke media sowieso aan het verdwijnen zijn.

0
test

@darkmanwls Vergeet ook niet dat de PS2 13!! jaar heeft bestaan. De ps4 is pas 6 jaar onderweg :)

0
test

Netjes idd, toch wel weer een stuk meer dan de PS3..

0

Aanbevolen voor jou