Nieuws

PlayStation 4 afgelopen kwartaal 9,7 miljoen keer verscheept

Bedrijf ziet daling in winst, maar gamesdivisie doet het goed

Geschreven door Michel Musters op
Sony heeft in het derde kwartaal van zijn fiscale jaar 2016 9,7 miljoen PlayStation 4-consoles verscheept, een stijging van de 8,4 miljoen consoles in dezelfde periode vorig jaar.
De Game & Network-divisie van het bedrijf deed het dan ook goed, ook al zag het complete bedrijf een daling in winst. Er werd een winst geboekt van omgerekend 759 miljoen euro. Een jaar eerder werd er nog 1,66 miljard euro binnengebracht. De winst ligt lager door tegenvallende resultaten van de filmtak van het bedrijf.


De winst die met de gamesdivisie van Sony is geboekt komt vooral doordat het goedkoper is geworden om PS4-consoles te produceren, alsmede een stijging in de verkoop van games. Ook PSN-abonnementen en PS VR-verkoop droegen hier aan bij.

Er zijn inmiddels 57,1 miljoen exemplaren van de PlayStation 4 naar winkels verscheept. Hier vallen ook PS4 Pro's onder. Er zijn geen verkoopcijfers van PlayStation VR gegeven.

Dit artikel delen:

Lees meer

Miyamoto's Wii U-game Project Giant Robot geannuleerd Alle teams op de aankomende ESL Pro League
2

Reacties op: PlayStation 4 afgelopen kwartaal 9,7 miljoen keer verscheept

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • casualkiller

  • 3 februari 2017 10:33
  PSvr staat ergens op 750K (bron: uploadvr.com/report-6-3-million-virtual-reality-headsets-shipped-2016/ ) bijna 3x (en 2 maal) zo veel als Oculus of vive sets.

  PSvr is a beast.

  De statistics van Resident evil 7.net zijn ook impressive.. +10% (ok 9.33% )van alle spelers (die geregistreerd zijn) speelt de game op de psVR , en dit cijfer neemt ook de pc verkopen en xbox one sales mee , maar uiteraard niet iedere psvr gebruiker heeft de game gekocht of heeft zich geregistreerd. En nog dus zulke mega cijfers. ( bron www.residentevil.net/en/sevenrecord.html )

  kortom: afstoten die movie tak ,;)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • unipro81

  • 3 februari 2017 11:25
  @casualkiller

  Die filmtak heeft ze natuurlijk in het verleden wel veel opgeleverd qua dvd en blu-ray implementaties (al vind ik het juist daarom bizar dat de ps4 PRO geen 4k blu-ray speler heeft), maar ik denk dat de filmtak meer een tactische keuze is om te houden…maar ja, ik weet er verder ook niet genoeg van eigenlijk haha

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.