Lange tijd heeft Capcom laten weten dat de gameplay van  zowel de Xbox 360- als de Playstation 3-versie identiek zal zijn. Toch is er een klein, maar desondanks niet minder noemenswaardig verschil te vinden. Devil May Cry 4 voor de Playstation 3 maakt namelijk veelvuldig gebruik van de bewegingssensor van de SIXAXIS. De controller kan gebruikt worden om de camera te positioneren door deze naar links of rechts te bewegen. Wanneer je  de vijanden uit het oog verloren hebt of je moeite hebt om je te oriënteren, hoef je enkel te schudden met de controller. Op deze manier zal de camera het oorspronkelijke standpunt weer innemen. Liefhebbers van het traditionele cameragebruik hoeven echter niet te treuren: dit gebruik van de SIXAXIS is namelijk optioneel.

Daarnaast zal het, in tegenstelling tot eerdere berichtgevingen, níet optioneel zijn de game zonder installatie te spellen. Het is namelijk verplicht het spel te installeren op de harde schijf, wat zo'n 4,8 gigabyte in beslag zal nemen. Dit biedt echter wel het voordeel van verkorte laadtijden in vergelijking met de 360-versie.

Tenslotte zal Devil May Cry 4 bepaalde accomplishments kennen. Dit is in feite een variatie op de achievements van de Xbox. Hierdoor is het onder andere mogelijk je bereikte status en rating te delen en te vergelijken met de rest van de wereld wat de levensduur van het actiespel voor sommigen aanzienlijk zal rekken.