De voucherkaarten zijn verkrijgbaar in versies van twintig en vijftig euro en zorgen ervoor dat gebruikers van het PlayStation Network niet alleen meer afhankelijk zijn van een creditcard voor hun online aankopen.

Sony kondigde aan met een nieuwe firmware veel features toe te voegen die de PlayStation 3 zowel gebruiksvriendelijker als mooier zullen maken, zoals dynamische thema's.

Het menu van de PlayStation 3 zal bovendien worden vernieuwd en krijgt de optie What's New? Het eerste wat een gebruiker dankzij What's New? ziet zodra de PS3 is opgestart, is een lijstje met de laatste updates over PlayStation. Zo kunnen gebruikers snel zien wat er nieuw verkrijgbaar is in de PlayStation Store. Ook kunnen gebruikers van hieruit hun laatste gespeelde spellen direct starten.

Videoservice

Het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Spanje kunnen in november bovendien een videoservice verwelkomen. in die landen zal het mogelijk zijn om films te downloaden naar PS3 of PSP. Of deze service uiteindelijk ook naar Nederland komt, is niet bekend.

Door samenwerkingsverbanden met filmstudio's als Lionsgate, Paramount, MGM, Walt Disney, Fox, Universal en Warner Bros kunnen de nieuwste films in zowel SD als HD te koop aangeboden worden. Volgens Sony kunnen gebruikers honderden films verwachten waaronder 'Pirates of the Caribbean', 'Harry Potter', 'Batman' en Terminator', die ze tijdens het downloaden al kunnen bekijken.