Nieuws

Platinum zou alle games naar pc willen porten

Maar dit is afhankelijk van de uitgevers

Geschreven door Jacco Peek op
In een interview met PC Gamer heeft Platinum Games gezegd dat de studio al hun games wel naar de pc zou willen porten. Helaas is dit volgens hen afhankelijk van de uitgevers, waardoor dit lang niet altijd mogelijk is.

Toch is de woordvoerder van de studio positief over de huidige gang van zaken: "De meeste third party-uitgevers realiseren zich vandaag de dag dat de pc niet genegeerd moet worden, dus ik denk dat we vanaf nu meer betrokken kunnen raken bij de pc-markt."

Ook is de huidige engine geoptimaliseerd voor de pc, in tegenstelling tot de Xbox 360-engine voor Bayonetta: "We moesten diep in de interne structuur duiken toen we Bayonetta naar de Wii U brachtten, maar ik denk dat deze ervaring ons hielp om de stap naar de pc soepeler te laten verlopen.

Onze huidige engine is gebouwd met crossplatformontwikkeling voor pc in het achterhoofd, dus ik denk dat het makkelijker zou moeten zijn om problemen in de toekomst te vermijden."

Gisteren bracht Platinum Games Bayonetta uit op de pc, na een week lang naar de game te hebben gehint via een timer. De game ondersteunt 60fps en een 4K-resolutie. Bayonetta 2 verscheen exclusief voor de Wii U.

Bron: PC Gamer

Dit artikel delen:

Lees meer

Competitieve multiplayergame Deformers volgende week uit op pc en consoles Kijk vandaag om 0:00 uur naar de Nintendo Direct over Switch- en 3DS-games
2

Reacties op: Platinum zou alle games naar pc willen porten

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Mrhotshot85

  • 12 april 2017 17:59
  Tjah, als je games net even te recent zijn om er een remake van te maken kun je ze altijd nog "re-platformen".

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • its_charro

  • 13 april 2017 08:30
  @mrhotshot85 joa……..ik ben blij met LEGO City Undercover op PS4 ;)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.