Microsoft heeft vandaag de platformgame Cloning Clyde beschikbaar gesteld op de online downloadservice Xbox Live Arcade. Cloning Clyde is de tweede game die verschijnt in het Xbox Live Arcade Wednesday-programma, waarin de gehele zomer elke woensdag een nieuwe Xbox Live Arcadegame beschikbaar zal worden gesteld.

Cloning Clyde is een vrij klassieke platformgame met een cartoony uiterlijk en ingenieuze puzzels die ietwat aan The Lost Vikings doen denken. Je personage Clyde kan namelijk via een kloonmachine duplicaten van zichzelf op de wereld zetten. Door het ene duplicaat op een knop te zetten, kan de andere bijvoorbeeld door een deur. Via speciale machines kun je ook twee wezens met elkaar combineren. Door Clyde bijvoorbeeld met een kip te mixen, kan hij vliegen.

Cloning Clyde kost 800 punten, maar je kunt natuurlijk ook gratis de probeerversie downloaden. Deze bevat een ruim aantal levels en een vooruitblik naar wat in het volledige spel te verwachten is. De volledige game bevat onder andere online cooperatieve en competitieve multiplayer.