De Japanse markt is voor Microsoft nog maar lastig te overwinnen. Sony en Nintendo heersen daar en de consument haalt nog maar aarzelend de consoles van Microsoft in huis. Met nieuwe RPG’s gericht op die markt moet daar verandering in komen. Eén van die spellen is het prachtige Trusty Bell, uitgegeven door Namco Bandai en ontwikkelt door Tri-cresconendo’s. In het spel speelt pianolegende Chopin de hoofdrol.

De beroemde Poolse componist Chopin was nooit echt gezond. Op een leeftijd van 39 jaar verloor hij zijn leven aan tuberculose. In Trusty Bell volgen we de laatste uren van zijn leven in een denkbeeldige wereld vol monsters en magie. Hier zal hij, samen met zijn vrienden, tegen zijn ziekte moeten vechten.

Het is een erg zwaar onderwerp dat voor een bijzonder mooi spel lijkt te zorgen. De piano speelt uiteraard een grote rol in Trusty Bell, zoals ook hier in de eerste reclame te zien is. Grafisch ziet het spel er al subliem uit en het is te verwachten dat het een emotionele rit wordt naar het einde van Chopin’s leven. Of zou hij zichzelf in de denkbeeldige wereld van Trusty Bell kunnen redden? Meer screenshots in de gamepagina.