Phil Spencer ‘xCloud neemt consolegaming nog niet over’.

Phil Spencer ‘xCloud neemt consolegaming nog niet over’.

Volgens Phil Spencer gaat het nog wel even duren voordat Project xCloud groter is dan consolegaming. Dat heeft hij gezegd tijdens een gesprek met GameLab.

Xbox heeft zich onlangs ook in de cloudgamingmarkt geworpen met Project xCloud. Toch is het volgens

Watch on YouTube

niet de bedoeling dat xCloud de consoles en game-pc’s gaat vervangen, maar eerder een extra optie moet bieden. “Ik heb nog nooit geprobeerd om xCloud te positioneren als vervanging voor een game-pc of voor een console", zei Spencer. "Ik ga graag voor een tv zitten en gamen op een console. Ik zit hier nu achter mijn pc en ik wil ook hierop spelen. Maar ik heb deze twee apparaten niet altijd tot mijn beschikking en ik wil graag kunnen gamen waar ik wil”.

Project xCloud bevindt zich op dit moment in de bètafase in Nederland. Volgens Spencer is Microsoft druk bezig met het aanleggen van datacenters om de service zo snel mogelijk wereldwijd beschikbaar te maken. “We gaan xCloud naar Game Pass brengen. Het is logisch om xCloud uit te breiden met de Game Pass-games, en de mogelijkheid toe te voegen om naar mobiele apparaten te streamen", zegt Spencer. "We zullen daar binnenkort meer over bekendmaken en duidelijkheid geven over het verdienmodel, waarvan ik denk dat mensen het erg leuk zullen vinden, evenals de bibliotheek met games die je kunt spelen waar je wilt. We zijn dichtbij. We voelen ons goed over de technologie.”

De xCloud-dienst bevindt zich in Nederland op het moment in de bètafase. Wanneer de dienst volledig wordt uitgerold is nog niet bekend.

xCloud

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik test het nu en op me werks wifi is gewoon ruk. Op mobiel is ook niet alles en thuis op wifi heb ik nergens last van. Het is leuk het is in beta en als het gewoon nog iets beter werkt dan is het een leuk iets voor als je op vakantie bent.

0
test

@hulstpower Ben erg benieuwd.. Ik verwacht met de uitrol van 5G dat dat erg gaat meewerken. Heb mijzelf wel opgegeven voor het pogram.. maar is er nog niet op IOS.. Ik moet even geduld hebben.

0
test

@kleinekoosjer ik heb 5g en ik ben niet onder de indruk. Vind het op WiFi bij mij thuis perfect werken dus heerlijk forza in de tuin. Maar misschien word het straks beter als het uit de bèta is. Hoorde wel dat ze ook series x in de server ruimtes gaan plaatsen dus kunnen we betere grafics verwachten.

0
test

Zodra de games op XCloud er significant beter uit zullen zien dan op de op dat moment sterkste spelcomputer van Microsoft, luidt dat denk ik wel 't einde van de spelcomputer in huidige vorm in, denk ik. Maar idd is dat nu nog lang niet zo ver! :) Eerst zal het idd super stabiel moeten gaan draaien allemaal en dan nog zullen er nog genoeg haken en ogen moeten worden gladgestreken. Is het al november? ;)

0
test

@Streepje X XCloud draait op 720p en wil op geen manier concureren met Stadia op beeld kwaliteit. Het idee is dat als je een redelijk stabiele draadloze verbinding hebt het speelbaar moet zijn. Het is nu echt een extra'tje. Grootste nadeel wat ik ermee heb is dat het nu zo lang duurt voordat je spel opstart. Bij sommige spellen wel 20s. Ik las ergens dat dit komt omdat ze in hun datacenters Xbox One S consoles hebben staan die ze aan je toekennen als je het spel opstart. Dan wordt er een image naar gepushed en dan pas kun je je spel spelen. Bij mij is het op 4G veel beter spelen als op mijn thuis wifi (ik heb het kastje van Ziggo in de meterkast staan en verder geen versterkers ofzo). Maar Forza zoals Hulstpower kan doen in de tuin is er voor mij niet bij. Heb wel 3 of 4 chapters van Plague Tale gespeeld in de bus (de rest gewoon op m'n Xbox).

0
test

@Xymie Bedankt voor je toelichting. :) Ik zelf heb nog niet in de Cloud gegamed. Alleen ik probeerde vooruit te denken. En vraag me gewoon af wat als cyberpunk 2077 2 bv, er op Xcloud én Google Stadia, significant beter draait en uitziet dan op de xbx of ps5. Maar ik denk verder ook dat het nog toekomst muziek is hoor. Ik acht een volgende generatie consoles trouwens ook niet uitgesloten hoor (oa. ps6 dus) Een Google Stadia kan trouwens toch prima naast 'n spelcomputer bestaan?

0

Aanbevolen voor jou