PETA wil hanengevechten uit Far Cry 6 gehaald zien worden

PETA wil hanengevechten uit Far Cry 6 gehaald zien worden

Dierenrechtenorganisatie PETA zou graag zien dat Ubisoft een minigame rondom hanengevechten uit het pas uitgekomen Far Cry 6 haalt.

De organisatie bekritiseert de minigame, waarin spelers optioneel kunnen meedoen aan een hanengevechten. Het geheel wordt als een vechtspel weergegeven. Hieronder is een video te zien om een beeld te krijgen van de minigame in kwestie.

"Een afschuwelijke bloedsport als hanengevechten in een Mortal Kombat-achtig gameplaysegment verwerken kan niet bepaald als innovatief worden gezien, aangezien de huidige maatschappij geforceerde gevechten tussen dieren tot de dood er op volgt ten strengste afkeurt", aldus een statement van de organisatie.

PETA laat wel vaker van zich horen als het aankomt op de manier waarop gedrag tegenover dieren in games wordt uitgebeeld. Zo werd het jagen op dieren in Far Cry-games ook al eerder aangestipt. Vorig jaar uitte PETA kritiek op Animal Crossing: New Horizons, omdat spelers er insecten en vissen kunnen vangen en ze vervolgens tentoon kunnen stellen in een museum.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Toen ik de minigame zag dacht ik al: "Hoelang gaat het duren voordat PETA wat laat horen?" Zucht ... :')

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou