Jack Thompson, de hedendaagse vrijheidsstrijder van alle ouders die hun kinderen niet aan kunnen, heeft zichzelf in een moeilijke positie verwerkt. Onlangs maakte de 'grapjas' bekend maar liefst tien duizend dollar aan een goed doel te doneren als een uitgever 'zijn game' zou ontwikkelen. Het idee dat Thompson voor een game had, is een schietspel, waarin het uitmoorden van personeel van gamewinkels en de werknemers van uitgevers centraal staat.

Natuurlijk wilde Thompson enkel maar een voorbeeld stellen om zijn kruisvaard tegen geweld en sex in games te promoten. Een aantal modders genaamd Fighting Hellfish namen het voorstel echter wel degelijk serieus en ontwikkelden een San Andreas mod waarin Thompsons idee wordt uitgewerkt. Betalen dus, zou je denken.

Niets is echter minder waar. Thompson weigert de tien duizend dollar beschikbaar te stellen, omdat het hier volgens hem om satire ging. Iedereen die Thompson nog enigszins serieus nam, kan nu wel inpakken. Om Thompson verder nog wat dwars te zitten, heeft Penny Arcade (website met grappige gamecomics) besloten de tien duizend dollar alsnog beschikbaar te stellen aan het goede doel naar de keuze van Take Two man Paul Eibeler.

Met dank aan Cryothic voor het melden van dit nieuws.