PopCap is schuldig bevonden aan het niet naleven van een contract dat het met MumboJumbo had. De voormalige partners spraken in 2006 af dat MumboJumbo bepaalde games van PopCap mocht uitgeven in de Verenigde Staten. PopCap heeft recent echter een aantal games gepromoot en uitgegeven zonder MumboJumbo. Dit was volgens de rechter in strijd met de afspraak.

"De wet laat genoeg dingen toe om succesvol te zijn in de zakenwereld", aldus Marty Rose, advocaat van MumboJumbo. "Het laat echter niet toe dat je fraude pleegt en met de zakenrelaties van een bedrijf aanrommelt. Het oordeel van de jury is een duidelijk signaal dat dergelijke zaken niet getolereerd worden."

PopCap

Het Amerikaanse PopCap Games is opgericht in 2000 en behaalde grote successen met zijn eerste game Bejeweled. De game was aanvankelijk ontwikkeld als browsergame, maar verscheen later ook onder andere voor Windows, Xbox 360 en verschillende mobiele platformen. Er zijn meer dan 25 miljoen exemplaren van de game verkocht. Andere succesvolle titels van PopCap zijn Peggle en Plants vs. Zombies.