Serious Sam bewees reeds dat een spel met een low-budget prijs ook garant kan staan voor kwalitatief hoogstaande gameplay en tevens goede inkomsten kan opleveren voor de uitgever. Ook No One Lives Forever 2 werd hier in Nederland voor een zachter prijsje dan we gewend zijn op de markt gebracht, alhoewel het daarbij nog maar de vraag is wat het heeft opgeleverd. Nu ziet het er naar uit dat voor Red Faction 2, de PC port van de PS2 topper, ook voor een dergelijke strategie gekozen gaat worden.

De Duitse website Gamigo trof immers een prijs van €19,95 aan op de releaselijst van THQ voor de PC versie van deze First Perosn Shooter. Het zou natuurlijk kunnen dat het hier de Duitse prijs betreft, maar het is wel aannemelijk dat dit ook voor andere landen zal gaan gelden.Üblicherweise kosten die meisten PC-Spiele zum Release um die 40,- Euro, wobei es immer wieder positive, wie auch negative Ausnahmen gibt. Eine aktuelle Releaseliste des Publishers THQ beinhaltete auch den Verkaufspreis von Red Faction 2, welcher bei lediglich 19,95 Euro liegt.

Als de prijs niet in verhouding staat met de kwaliteit van het spel dan zou dit nog wel eens goed uit kunnen pakken. PC gamers klagen immers steen en been over de hoge prijzen en vinden vaak hun uitweg bij illegaal kopiëren. Er zijn natuurlijk die-hards die nooit van dit duistere ritueel af te brengen zijn, maar wie weet zal Red Faction 2 met deze stappen beter verkopen dan het eerste deel dewelke beneden verwachtig gepresteerd heeft in de verkoop, mede door het illegaal kopiëren.