Patch voor pc-versie Resident Evil Village nu beschikbaar

Patch voor pc-versie Resident Evil Village nu beschikbaar

Capcom heeft de beloofde patch voor de pc-versie van Resident Evil Village uitgegeven, waarmee de game beter moet draaien.

Eerder bleek al dat de pc-versie van de game kampt met prestatieproblemen. Zo is er bij bepaalde belangrijke animaties een 'merkbare stotter' van 130 ms bij een framerate zonder bovengrens en daalt de framerate bij het verschijnen van de vampiers op de eerste locatie van de game.

De problemen zouden worden veroorzaakt door DRM: beveiliging om piraterij tegen te gaan. Naast het populaire Denuvo zou Capcom ook haar eigen beveiligingssoftware hebben geïntegreerd in de game. De illegale versie van de game, zonder beveiliging, draait daardoor beter.

Capcom laat weten dat er "aanpassingen zijn gemaakt om de antipiraterijtechnologie te optimaliseren". Ook wordt AMD's FidelityFX Super Resolution-technologie geïntroduceerd. Spelers die FSR gebruiken kunnen daardoor hogere framerates in de pc-versie ervaren.

Village

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

En wanneer komt Capcom met een patch om de achterlijk lage FOV op de console versies aan te passen? Ik ben nog nooit misselijk geworden van een game maar onlangs RE:8 voor de PS5 gekocht en bijna m'n TV onder gespuugd. Ik zat niets vermoedend te spelen en kreeg het warm, maar hey, het was ook bloedheet buiten, dus ik maakte me geen zorgen. Tot ik opeens last kreeg van de meest afschuwelijke vorm van motion sickness...echt niet te kort. Toen was het natuurlijk al te laat. Gelijk de game uitgezet maar ik zat gevaarlijk dicht tegen een spuugje aan. Nog nooit gehad! Schijnt door de bizar lage FOV te komen. Ik heb alle randzaken uitgezet (inclusief die 'head wobble'...mijn god, je loopt alsof je een dronken piraat bent) maar ik word er nog steeds misselijk van. Echt zo klote, want ik vind de game echt tof....Zo'n extreem lage FOV voegt ook helemaal niets toe, het is alleen maar irritant en een heel groot gedeelte van de gamers kan er dus ook nog eens niet tegen en krijgt er motion sickness van. Ik snap niet dat dit niet in reviews naar boven is gekomen...

0
test

@The_Stifmeister Ik zou er niet vanuit gaan dat er een FOV slider komt, aangezien deze er op PC niet eens is. Helemaal gelijk overigens, FOV is veel te klein.

0
test

@DonnyLegend Op de PC heb je inderdaad ook geen FOV-slider maar daar zijn modders aan de slag gegaan. Ik hoop dat Capcom het licht ziet en er gewoon eentje inbouwt, zo is het niet te spelen voor mij :(

0

@The_Stifmeister Bijzonder fenomeen wel. Je zou denken dat het niet uit moet maken omdat het op een en hetzelfde platte scherm geprojecteerd wordt. Maar blijkbaar word jij er een soort zeeziek van.

0
test

@gimbal2 Niet alleen ik, kennelijk. Reddit staat er vol mee, vooral ook met mensen zoals ik die er normaal gesproken helemaal geen last van hebben. Vreemd inderdaad.

0
test

"De illegale versie van de game, zonder beveiliging, draait daardoor beter." Wel een kanttekening daarbij, de illegale mist daardoor ook hele animaties (variatie), juist dus waar die stotteringen zich voor deden, dus tja, of je dan nog kunt spreken over dat die dan beter draait is IMHO niet helemaal correct.

0

Aanbevolen voor jou