Jeff Reese, Director of Software Marketing SCEA, heeft op op de Playstation Blog aangekondigd dat Patapon, de 2D muziek-adventure game van de makers van LocoRoco, in Amerika voor 19,99 dollar verkocht zal gaan worden.

Op de website zegt Jeff dat hij en het team achter Patapon ervan overtuigd zijn dat de game genoeg aandacht krijgt, ondanks dat er goede titels in de planning staan. Mede omdat Patapon zo een andere insteek heeft zal het een specifiekere doelgroep hebben dan de gemiddelde game in de winkel. Met een prijsverlaging hopen ze de game toegankelijker te maken voor iedereen, aangezien ze van mening zijn dat deze game zeker bij hun toppers zal behoren.

Eerder deze maand schijnt Folkert Langeveld, Brand Marketing Manager SCE Benelux, te hebben gezegd dat Patapon in Europa voor 45 euro op de markt zou gaan komen. Hoe de prijsverandering uit Amerika zich zal vertalen naar Europa is nog niets over gezegd, hoewel we natuurlijk hopen dat de prijs ook hier verlaagd zal worden. Patapon zal in februari ook in Europa uitkomen.