De aanklacht is ingediend bij een rechtbank in Los Angeles. Volgens de aanklacht maakt de game Call of Duty: Black Ops 2 gebruik van de gelijkenis van Noriega en wordt hij in de game neergezet als een "kidnapper, moordenaar en vijand van de staat" om zo "het realisme te verhogen", en hiermee ook de inkomsten voor Activision-Blizzard. Noriega eist een schadevergoeding en zegt inkomsten te zijn misgelopen.

In Black Ops 2 zit een missie waarin Noriega de speler en CIA helpt om de slechterik Raul Menendez te pakken te krijgen. Later in de game verraadt Noriega de speler en zijn volgelingen. 

Noriega

Manuel Noriega was in de jaren '80 de leider van de Panamese Defensiemacht en effectief de dictator van het Centraal-Amerikaanse land. Lange tijd was hij bondgenoot van de Verenigde Staten, maar deze relatie hield geen stand. In 1990 werd Noriega ontzet en berecht in de Verenigde Staten. Na een gevangenisstraf van 17 jaar te hebben uitgezeten wegens witwaspraktijken en drugshandel, werd hij uitgeleverd aan Frankrijk. In 2011 werd Noriega uitgeleverd aan Panama om daar een straf van 20 jaar uit te zitten, nadat hij veroordeeld was voor de moord op elf politieke tegenstanders.