Overwatch populairder dan LoL in Koreaanse internetcafé's | Gamer.nl

Overwatch populairder dan LoL in Koreaanse internetcafé's | Gamer.nl

Overwatch is sinds kort populairder dan League of Legends in Koreaanse internetcafé's. Na bijna vier jaar is League of Legends daarom niet meer de populairste game onder de Koreaanse internetcafébezoekers.

Deze ontwikkeling blijkt uit een publicatie van de Koreaanse site Gametrics. Dit is een website die allerlei gegevens en cijfers rondom games in Korea bijhoudt. Overwatch wordt in totaal door 30 procent van de internetcafébezoekers gekozen als eerste keuze en wordt op de voet gevolgd door League of Legends met 27,8 procent. League of Legends heeft in totaal 46 maanden bovenaan gestaan als meest populaire game vanaf augustus 2012.

Naast Overwatch heeft Blizzard Entertainment meerdere titels die de afgelopen jaren erg populair waren onder de Koreanen. Een voorbeeld daarvan is StarCraft. De strategiegame is één van de grootste hits in Korea geweest nadat deze is uitgekomen in 1998. Er ontstonden profe ionele toernooien met bekende spelers zoals Hana Song, beter bekend als D.Va. D.Va is uiteindelijk de naam geworden van een speelbaar personage in Overwatch.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou