Nieuws

Overwatch krijgt toch field of view-optie

'Om duizeligheid en misselijkheid te voorkomen'

Geschreven door Gijs Scheltens op
Blizzard heeft besloten om toch een field of view-slider toe te voegen aan multiplayershooter Overwatch. De ontwikkelaar wil daarmee duizeligheid en misselijkheid bij spelers voorkomen. Dat zegt de studio tegenover GamesOnNet.

"We hebben een FOV-slider toegevoegd om spelers opties te geven. Dit is met het oog op richtvoorkeuren, het eerstepersoonsaanzicht, duizeligheid en misselijkheid", laat Blizzard weten.

In maart gaf Blizzard aan dat Overwatch een vaste field of view-instelling had. Bij schermen met een 16:9-ratio was de verticale fov 60 en de horizontale fov 92. Blizzard wilde spelers die geen weet hadden van een fov-slider niet benadelen: mensen die wel wetenhoe ze hun fov vergroten, kunnen meer zien.

Blizzard onthulde Overwatch in november. Spelers nemen het tegen elkaar op in teams van zes en krijgen per modus verschillende doelen. De ontwikkelaar toonde de afgelopen maanden al enkele trailers van verschillende speelbare personages getoond. Een releasedatum is nog niet bekend.

Bron: GamesOnNet

Dit artikel delen:

Lees meer

Baldur's Gate krijgt uitbreiding Siege of Dragonspear Zombiemodus en Collector's Edition Black Ops 3 onthuld
3

Reacties op: Overwatch krijgt toch field of view-optie

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  geert1

  • 10 juli 2015 10:44
  Goeie toevoeging. Ik heb zelf nooit zo'n moeite met een vaste Field of View, maar ik weet dat er veel PC-gamers zijn die het belangrijk vinden om dit zo breed mogelijk in te stellen. Dit zorgt ervoor dat meer serieuze shooter-fans het spel een kans zullen geven.

  Ik ben erg benieuwd of het Blizzard gaat lukken om een plek te veroveren tussen games als Team Fortress 2 en de grote shooters. Overwatch lijkt me best een vermakelijke game.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  eduardkhil

  • 10 juli 2015 10:51
  Zelf heb ik ook niet zo'n last van een lage field of view, maar sommige mensen worden daar echt duizelig van. Overigens zet ik de fov meestal wel iets hoger in first person-games omdat de wapens/handen van je personage anders een kwart van het scherm innemen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Obit

  • 11 juli 2015 13:35
  In mijn geval zijn er zelfs games waar de fov me altijd duizelig maakt ondanks fov-slider. Bioshock bijvoorbeeld heb ik altijd graag willen spelen, maar elke bioshock ik probeer ben ik na 5 minuten misselijk en wordt het echt onspeelbaar.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.