Nieuws
Overwatch 2

Overwatch geoptimaliseerd voor Xbox Series X en S

Vooralsnog geen PS5-update

Geschreven door Jacco Peek op
Overwatch heeft een update ontvangen met optimalisaties voor Xbox Series X en S. Dat blijkt uit een blogpost van Blizzard Entertainment.

De update voegt een Preferred Mode-optie toe in het menu, die drie verschillende opties biedt: Resolution, Balanced en Framerate. 

De eerste schroeft de resolutie omhoog 'ten koste van beeldkwaliteit'. Op Xbox Series X draait de game in 4K op 60 frames per seconde, en op Xbox Series S op 1440p en 60 frames per seconde.

Balanced schroeft de resolutie juist omlaag voor een betere beeldkwaliteit. Zodoende draait de game dan op beide Xbox-consoles in 1440p op zestig frames per seconde.

Tot slot maakt de Balanced-modus het mogelijk om de game in 120 fps te spelen, op Series X in 1440p en op Series S in 1080p.

Momenteel is nog niets bekend over een vergelijkbare update voor PlayStation 5. Volgens Rocket League-maker Psyonix heeft dat een technische reden. 

"120Hz op Xbox Series X en S toevoegen is een kleine patch, maar op PlayStation 5 vereist het een volledige port door hoe backwards compatiblity werkt op de console", zegt de ontwikkelaar tegen Eurogamer.

Dit artikel delen:

Lees meer

Final Fantasy 16 komt na PS5-release mogelijk naar pc Naughty Dog is op zoek naar werknemers voor multiplayergame- of -modus
1

Reacties op: Overwatch geoptimaliseerd voor Xbox Series X en S

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Ziminar

    • 10 maart 2021 16:15
    Goed nieuws! Blijft een lekkere game om zo nu en dan te spelen.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.