Overwatch geoptimaliseerd voor Xbox Series X en S

Overwatch geoptimaliseerd voor Xbox Series X en S

Overwatch heeft een update ontvangen met optimalisaties voor Xbox Series X en S. Dat blijkt uit een href="https://us.forums.blizzard.com/en/overwatch/t/overwatch-retail-patch-notes-%E2%80%93-march-9-2021/593440" rel="noopener noreferrer" target="_blank">blogpost </a>van Blizzard Entertainment.

De update voegt een Preferred Mode-optie toe in het menu, die drie verschillende opties biedt: Resolution, Balanced en Framerate. 

De eerste schroeft de resolutie omhoog 'ten koste van beeldkwaliteit'. Op Xbox Series X draait de game in 4K op 60 frames per seconde, en op Xbox Series S op 1440p en 60 frames per seconde.

Balanced schroeft de resolutie juist omlaag voor een betere beeldkwaliteit. Zodoende draait de game dan op beide Xbox-consoles in 1440p op zestig frames per seconde.

Tot slot maakt de Balanced-modus het mogelijk om de game in 120 fps te spelen, op Series X in 1440p en op Series S in 1080p.

Momenteel is nog niets bekend over een vergelijkbare update voor PlayStation 5. Volgens Rocket League-maker Psyonix heeft dat een technische reden. 

"120Hz op Xbox Series X en S toevoegen is een kleine patch, maar op PlayStation 5 vereist het een volledige port door hoe backwards compatiblity werkt op de console", zegt de ontwikkelaar tegen Eurogamer.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Goed nieuws! Blijft een lekkere game om zo nu en dan te spelen.

0

Aanbevolen voor jou