Nieuws
Overwatch 2

'Overwatch 2 gaat 2022 waarschijnlijk niet meer halen'

Ontwikkeling zou traag verlopen

Geschreven door Jacco Peek op
Volgens ingewijde 'Metro' verschijnt Overwatch 2 waarschijnlijk niet meer in 2022.

Metro voorspelde correct de aankondiging van Overwatch 2, Diablo 4 en Diablo 2 Ressurected tijdens voorgaande edities van Blizzcon. De ontwikkeling van die eerste game zou niet voorspoedig verlopen.

"Ik heb van meerdere mensen dichtbij m'n originele bron voor Overwatch 2 vernomen dat de ontwikkeling langer duurt dan gedacht. Van wat ik eruit kan opmaken is dat een release in 2022 niet meer haalbaar is. Ik hoop dat ik ongelijk heb."

Overwatch 2 werd tijdens Blizzcon 2019 onthuld en bevat onder andere een coöperatieve campagne en een gedeelde multiplayermodus met het eerste deel. Eerder dit jaar liet Blizzard Entertainment weten dat de game niet meer in 2021 verschijnt.

Dit artikel delen:

Lees meer

Google overwoog Epic Games gedeeltelijk of volledig over te nemen Gerucht: Marvel-game van Firaxis bevat geen bestaande personages
3

Reacties op: 'Overwatch 2 gaat 2022 waarschijnlijk niet meer halen'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  FishSt1ck

  • 9 augustus 2021 11:52
  Gok dat het huidige werk klimaat en hoe Blizzard in het nieuws is ook zeker niet goed zal zijn voor de ontwikkeling.

  Ben wel benieuwd wat ze er uiteindelijk van weten te maken, maar de eerste aankondigingen werd ik niet erg warm van. Vond vooral de overlap met OW1 erg onduidelijk om dan te achterhalen wat dit toevoegd ten opzichte van OW1.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  melody

  • 9 augustus 2021 17:55
  @FishSt1ck Ja dat is het nadeel van season passes en continue updates. Dan is het moeilijker om een nieuw spel als "vernieuwing" aan te laten voelen. Vergelijk je overwatch 2 met de vanilla versie van 1 dan heb je vast aardig wat vernieuwing.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Krytuun

  • 10 augustus 2021 15:27
  Tja, het was te verwachten met alle hommeles.

  Toch vraag ik me af, waarom Overwatch 2 bestaat.

  De laatste jaren lees ik veel interviews, boeken (zoals die van Jason Schreier), lees het nieuws en dev diaries.
  Ik weet nog goed dat Overwatch, destijds bekend als Project Titan, werd onthuld.

  Jeff Kaplan en Chris Metzen, twee mensen die tot de harde kern van Blizzard behoorde, gaven na de onthulling een interview. Beide heren gaven aan "Overwatch will never have a sequel, this is the game and we will keep updating it".

  Deze uitspraak is gedaan voordat Activision een grotere macht kreeg over Blizzard.

  Het beschrijft heel goed hoe weinig zeggenschap er nog is. Beloftes worden gebroken en alles staat in het teken van meer omzet genereren. Ze hadden ook gewoon een expansion kunnen maken en die kunnen verkopen voor 20 euro, (yeah right, Activisions die red dot scopes verkoopt voor 25 euro) maar dat levert ze weer niet voldoende op.

  Vanaf het moment dat Jeff Overwatch 2 heeft aangekondigd had ik al een voorgevoel dat zijn langste tijd bij Blizzard er op zat, en vertrok na 19 JAAR!!!.

  De onrust bij Blizzard (die ik overigens volledig terecht vind, ondanks mijn liefde en herinneringen) terzijde, gaat het bedrijf gewoon kapot.

  Activision probeert met Blizzard iets te doen, dat tot 3-4 jaar geleden volledig tegen de bedrijfsfilosofie inging. Kwaliteitsnorm en structuur is volledig omgegooid.
  Alsof je oesters gaat verkopen bij de Mac, het slaat nergens op.

  Waarschijnlijk zal Activision er nog genoeg aan verdienen de komende tijd, maar de fans van Blizzard zullen (als dit niet veranderd) langzaam de biezen pakken.

  Het bewijs is al geleverd, fans spelen liever classic dan retail, of spelen de classic Blizzard games. Maar nieuwe releases, zijn steeds meer twijfelachtig, en dat hadden we allemaal nooit verwacht 5 jaar terug.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.