Onlangs vroeg Radon Labs faillissement aan. Met de overname door Bigpoint zullen nu 35 van de in totaal 90 banen bij Radon Labs behouden blijven. Ook de twee directeuren Bernd Beyreuther en Andre Blechschmid blijven aan de studio verbonden. Zij zullen daarnaast een nieuwe studio van Bigpoint in Berlijn gaan aansturen waar online games zullen worden ontwikkeld.

Radon Labs zelf gaat vooralsnog verder met de Drakensang-reeks, waarvan in 2011 het derde deel zal verschijnen. Waar de toekomst van de studio daarna ligt, is nog onduidelijk. Mogelijk gaat Radon Labs zich dan net als de rest van Bigpoint richten op de ontwikkeling van online games. Bigpoint is onder andere bekend van de browsergames Seafight en Dark Orbit.

Top drie

Ontwikkelaar Radon Labs werd opgericht in 1995 en behoorde tot de drie belangrijkste ontwikkelstudio's in Duitsland. De laatste jaren maakte het twee games in de Drakensang-reeks, daarvoor verwierf de studio bekendheid met de unieke actie-strategiegame Project Nomads. Ook werkte Radon Labs lange tijd aan Schwarzenberg, een mysterieuze game die zich afspeelde tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na een jarenlange ontwikkeling, belandde dit spel in de ijskast.