Er zitten wel enkele voorwaarden en beperkingen aan. Het totaalbedrag dat hiervoor is uitgetrokken, bedraagt een miljoen dollar. Dit wordt enkel uitgekeerd aan succesvolle Kickstarter-projecten die meer dan 50.000 dollar op weten te halen. Het maximale bedrag per game is 250.000 dollar. In aanmerking hiervoor komen projecten die vanaf 9 augustus op Kickstarter gezet worden.

Het initiatief eindigt exact een jaar later, of wanneer de één miljoen dollar geheel is vergeven. De ontwikkelaars die ervoor kiezen hun financiering via deze manier te laten verdubbelen, zijn gebonden aan zes maanden exclusiviteit voor de Ouya. Het beloofde bedrag wordt in drie delen uitgekeerd: 25 procent wanneer de Kickstarter-actie succesvol eindigt, 50 procent wanneer het spel lanceert op Ouya en de resterende 25 procent zodra de zes maanden aan exclusiviteit voorbij zijn. 

Tot slot looft Ouya een bonus uit van 100.000 dollar voor het bedrijf dat via dit initiatief het meeste geld ophaalt op Kickstarter.

Ouya

De Android-console Ouya is inmiddels al verkrijgbaar en is deels gefinancierd met het opgehaalde geld van een Kickstarter-campagne. Hoewel het benodigde bedrag op 950.000 dollar stond, werd uiteindelijk bijna 8,6 miljoen dollar gegeven aan het bedrijf.