Outlast 2 verbannen in Australië | Gamer.nl

Outlast 2 verbannen in Australië | Gamer.nl

De aankomende horrorgame Outlast 2 krijgt geen leeftijdsclassificatie in Australië, waardoor de game er niet kan verschijnen.

De Cla ification Board, een instelling van de Australische overheid die producten van een minimum leeftijd voorziet, claimt dat Outlast 2 "seks, drugsmisbruik of verslaving, misdaad, wreedheid, geweld of weerzinwekkende acties op een dergelijke manier overbrengt dat ze tegen de standaard van moraliteit en fatsoen gaan die door redelijke volwa enen wordt aangehouden".

De demo van Outlast 2 ontving een R18+-rating, waardoor de hoge mate van geweld al werd erkend. Volgens de Cla ification Board zou Outlast 2 deze rating ook ontvangen, ware het niet dat er seksueel geweld in de game wordt geïmpliceerd. Outlast 2 komt hierdoor niet in Australië uit, tenzij de ontwikkelaar elementen verandert en de game opnieuw opstuurt naar de Cla ification Board.

Tot 2013 was de hoogste rating in Australië MA15+, waardoor alle games voor spelers met een leeftijd van vijftien jaar en ouder geschikt moesten zijn. Daardoor zijn veel games nooit uitgekomen in het land, waaronder Fallout 3. Maar ook met de R18+-rating worden er nog vaak games verbannen, waaronder South Park: The Stick of Truth en Hotline Miami 2: Wrong Number. Eerstgenoemde titel kwam uiteindelijk met een hoop wijzigingen toch uit in het land.

Outlast 2 verschijnt in de rest van de wereld op 25 april voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou