Nieuws
The Legend of Zelda

Oudste Zelda-screenshot voor de NES toont selectiescherm voor dungeons

De game die we nooit hebben gekregen

Geschreven door Brian Artiles Govita op
In het pas gelanceerde boek 'Hyrule Encyclopedia' wordt een screenshot getoond van een vroege versie van The Legend of Zelda.

Ter viering van het dertigjarig bestaan van de Zelda-reeks werd Hyrule Encyclopedia vorige maand in Japan uitgebracht. Het boek bevat ruim tweeduizend items. In het eerste hoofdstuk wordt een screenshot getoond van de eerste The Legend of Zelda, waarin alleen een selectiescherm te zien is.

Uit de screenshot valt af te leiden dat The Legend of Zelda aanvankelijk geen openwereldgame zou worden, maar dat spelers uit kerkers konden kiezen. De screenshot werd eerder als schets getoond in een Iwata Asks-artikel uit 2013.

Zelda- programmeur Toshihiko Nakago had de schets gemaakt en de game had des tijds als titel 'Adventure Title'. De titel 'The Legend of Zelda' werd uiteindelijk bedacht door Shigeru Miyamoto. Bekijk de screenshot en de eerder verschenen schets hieronder.

Zelda

Bron: Polygon

Dit artikel delen:

Lees meer

Dice onthult Platoons en nieuwe beelden in roadmap voor Battlefield 1-dlc Nvidia komt met geüpgrade Titan Xp, de snelste videokaart ter wereld
0

Reacties op: Oudste Zelda-screenshot voor de NES toont selectiescherm voor dungeons

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.