Nieuws

Obscure Donkey Kong-game duikt na jaren weer op

Nu te spelen op pc

Geschreven door Bob van der Laan op
De zeldzame game Donkey Kong 3: The Great Counterattack waarvan gedacht was dat deze verloren was, is nu te spelen op emulators voor pc.

Dit is mogelijk dankzij een gulle fan die via een Japanse Yahoo-veiling de zeldzame X1-versie van Donkey Kong 3: The Great Counterattack heeft gekocht. Deze liefhebber heeft namelijk de game gratis online gezet voor iedereen die het spel wilt spelen.

In een interview laat de fan weten wat er allemaal te pas kwam om het spel in handen te krijgen en het online te zetten voor alle geïnteresseerden. Zo moest de fan en en medefan famicomical 44.500 yen, wat omgerekend zo'n 340 euro is, bieden om de veiling te winnen en een heel proces doorlopen om het spel uiteindelijk publiekelijk te maken voor emulators op pc.

In 1984 kreeg de Japanse uitgever Hudson Soft, dat in 2012 zijn deuren sloot, de rechten van bepaalde Nintendo-IP’s. Doordat ze deze rechten hadden werd onder andere Donkey Kong 3: The Great Counterattack ontwikkeld voor Japanse-pc’s, zodat spelers de game thuis konden spelen in plaats van in arcadehallen.

In Donkey Kong 3: The Great Counterattack, dat net als hun voorgangers losjes gebaseerd is op de hoofdserie, wordt er gespeeld als Stanley the Bugman die moet rondspringen op platformen om met vliegenspray insecten te doden en Donkey Kong tegen te houden. Hieronder is meer dan een half uur aan gameplay van de obscure Donkey Kong-game te zien.

Bron: Kotaku

Dit artikel delen:

Lees meer

Welke stad zou perfect zijn voor GTA 6? Remasters van Turok 1 en 2 vrijdag uit voor Xbox One
0

Reacties op: Obscure Donkey Kong-game duikt na jaren weer op

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.