Oud-Halo-ontwikkelaars spreken zich uit tegen beleid Microsoft

Oud-Halo-ontwikkelaars spreken zich uit tegen beleid Microsoft

Patrick Wren en Tyler Owens, voormalig Halo-ontwikkelaars, spreken zich via Twitter fel uit tegen het beleid van Microsoft.

Wren werkte acht jaar bij 343 als multiplayerdesigner. In 2020 maakte hij de overstap naar Respawn Entertainment waar hij momenteel aan Star Wars Jedi: Survivor werkt. "De ontslagen bij 343 hadden niet moeten gebeuren en Halo Infinite zou in een betere staat zijn", zo begint hij. "De reden voor deze twee dingen is incompetent leiderschap aan de top tijdens de ontwikkeling van Halo Infinite. Dat zorgde voor hevige stress voor degenen die hard werkten om Halo zo goed mogelijk te maken."

Wren neemt het op voor zijn voormalig collega's. "De mensen waar ik dagelijks mee werkte waren gepassioneerd voor Halo en wilden iets geweldigs maken voor de fans. Ze hielpen te pushen voor een beter Halo en worden daarvoor ontslagen. De ontwikkelaars die er nog zijn werken hard voor die droom. Kijk naar Forge. Wees lief voor ze tijdens deze verschrikkelijke tijden."

Owens werkte bij 343 aan Halo 5 Guardians en is inmiddels ook actief bij Respawn Entertainment. "Als een Halo-fan ben ik klaar met de gang van zaken en het beleid bij Microsoft die hetgeen waar ik van houdt langzaam kapot maken. Tussen het contractbeleid dat ze misbruiken voor belastingvoordeel en de ontslagen tegenover gigantische winsten en bonussen voor leidinggevenden door zetten ze Halo op om te mislukken."

Microsoft onthulde gisteren dat het zo'n 10.000 werknemers gaat ontslaan. Een gedeelte van die ontslagen valt bij Xbox-studio's 343 Industries, Bethesda Games Studios en The Coalition. Naast de ontslagen is Microsoft ook van plan om diens verschillende afdelingen waar mogelijk is samen te brengen. De veranderingen worden doorgevoerd "als reactie op de macro-economische situaties en veranderingen in prioriteiten van consumenten," zo laat het bedrijf weten. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Ik herinner me nog de flash tekenfilm in Halo.. 4? 5? Dat mensen met klachten of zelfs zorgen over het lootbox systeem bespotte. Halo is al een tijdje maar een huls van wat het was

0

Aanbevolen voor jou