Activision zette eerder de oprichters van de studio Infinity Ward, Vince Zampella en Jason West, aan de kant en spande nog voor onbekende reden een rechtszaak aan tegen de twee oprichters. Via een interne e-mail blijkt nu dat de twee zouden samenwerken met Electronic Arts.

"Een paar maanden geleden vroeg ik Vince of hij even wilde wachten met het uitbregen van downloadbare content. Ik sta bij hem in het krijt", staat in de interne email geschreven. Het ging om de allereerste uitbreiding van Modern Warfare 2 zodat het de lancering van EA's Battlefield: Bad Company 2 niet in de weg zou staan.

Volgens EA-woordvoerder Jeff Brown is er sprake van sarcasme: "Uit de e-mail blijkt duidelijk dat het gaat om een grap en ze hebben nooit met elkaar gesproken. We hebben geprobeerd dit aan de advocaten van Activision uit te leggen, maar die hebben niet echt een gevoel voor humor."

300 miljoen

Activision eist bijna 300 miljoen euro van Zampella, West en EA. De twee oprichters van Infintiy Ward zouden ook al gesprekken hebben gevoerd om een studio onder het vlaggenschip van EA te gaan oprichten, terwijl het duo nog bij Activision werkzaam was. Het duo heeft een tijdje geleden een nieuwe studio opgericht, genaamd Respawn Entertainment, en de ontwikkelaar is nu bezig met een game voor EA.