Oprichter Gone Home-studio beschuldigd van giftig werkgedrag

Oprichter Gone Home-studio beschuldigd van giftig werkgedrag

Steve Gaynor, de mede-oprichter van Gone Home- en Tacoma-ontwikkelaar The Fullbright Company, is beschuldigd van het creëren van een giftige werkomgeving.

Polygon plaatste afgelopen woensdag een reportage waarin de manager en creative lead werd beschuldigd van het creëren van een ongewenste situatie binnen het bedrijf via zijn managementwijze. Daar zouden vooral vrouwelijke werknemers de gevolgen van voelen, met als resultaat dat vrouwen op maandelijkse basis vertrokken bij het bedrijf.

Inmiddels is bekendgemaakt dat Gaynor niet meer de functie van manager en creative lead bekleedt. Hij blijft echter wel werkzaam binnen het bedrijf als schrijver van de aankomende game Open Roads. Hij zal echter geen dagelijks interacties meer met andere werknemers hebben. Uitgever Annapurna Interactive zal als tussenpersoon optreden tussen de schrijver en de studio.

In de reportage was geen sprake van seksuele intimidatie, maar Gaynor zou wel "bazig" zijn en een "vernederende" houding hebben. Hij zou soms lachen om meningen van zijn werknemers en ze in verlegenheid brengen in de aanwezigheid van anderen. Ook zou hij vrouwen micromanagen, kleineren en hun contributies besmeuren.

"Dit klinkt misschien als een grap, maar ik ben volledig serieus: voor hem werken voelt als werken voor een gemeen meisje op de middelbare school", zo meldde een van de voormalige werknemers aan Polygon. "Zijn favoriete wapen was de meningen van anderen belachelijk maken en ze in verlegenheid brengen in de aanwezigheid van anderen."

Open Roads staat gepland voor een release dit jaar, maar dat lijkt niet meer haalbaar - er zijn nog maar zes werknemers werkzaam bij de studio. Vijftien werknemers zijn sinds de game in 2019 in ontwikkeling ging vertrokken.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou