Nolan Bushnell, de oprichter van het oorspronkelijke Atari, heeft harde woorden geuit over online gaming. Bushnell vindt online gaming namelijk "niet cool".

Hij liet zich deze woorden ontvallen tijdens een BAFTA-bijeenkomst in Londen. Bushnell vindt online gaming behoorlijk "vlak en stijf" en stelde zelfs dat echt sociaal gamen inhoudt dat je daadwerkelijk bij elkaar in dezelfde kamer zit tijdens het gamen.

"Sociaal is iemand een drankje aanbieden", vervolgt Bushnell, "In een donkere kamer zitten met alleen een onderbroek aan, terwijl je met duizenden mensen aan het praten bent, lijkt misschien sociaal, maar het is zeker niet cool." Om zijn opmerking kracht bij te zetten, maakt hij de vergelijking met alcohol: "De reden waarom een martini in een café duurder is dan thuis, is omdat je er in het café mensen bij krijgt."

Overigens kwam Bushnell niet naar Londen om alleen zijn mening over online gaming te geven. In de eerste plaats was hij aanwezig om een BAFTA Fellowship in ontvangst te nemen. De Fellowship wordt uitgereikt aan mensen die zich hebben onderscheiden in het creëren van bewegend beeld.

Daarnaast wilde Bushnell ook nog wat kwijt over zijn nieuwste creatie: uWink. uWink is een 'interactieve eetsensatie' waarbij consumenten tijdens het nuttigen van een hapje en een drankje kunnen gamen aan terminals in de eettafels.

Bushnell sloot af met zijn visie op gaming en de rol die het kan spelen voor scholing: "Amerikaanse scholen zijn op dit moment een chaos. Het is echt verschrikkelijk. Gaming kan voor scholen van onschatbare waarde zijn, omdat games goed voor je zijn. De erfenis die ik achterlaat moet meer bieden dan alleen plezier."