Pandemic hoopt ons dit jaar met op zijn minst drie nieuwe titels te verblijden. Niet alleen legt men momenteel de laatste hand aan Full Spectrum Warrior, de realistische tactische militaire simulatie die in juni voor de Xbox zou moeten verschijnen, ook werkt men aan een tweetal titels voor LucasArts. De eerste van deze twee titels kennen we al, namelijk Star Wars: Battlefront, de op Battlefield 1942 gelijkende online Star Wars game. Over de andere titel, Mercenaries, is vandaag de eerste informatie naar buiten gekomen.

Mercenaries is een spel dat in de herfst op de Xbox zal verschijnen en zich afspeelt in de nabije toekomst. Er heerst oorlog in Noord Korea en een viertal fracties vechten het onderling uit. Onder deze vier vinden we natuurlijk de Noord Koreanen zelf, maar ook de Chinesen, de Verenigde Naties en de Russcische Mafia zijn van de partij in het spel.

Mercenaries wordt een 3rd person actietitel met een volledig vernietigbare omgeving en de mogelijkheid voertuigen te besturen. Zo zal je onder andere een jeep en een helicopter mogen besturen in het spel, samen met nog zo'n 20 andere vehikels. Het is nog niet officieel bekend of het spel online mogelijkheden zal bevatten, maar het lijkt ons niet onwaarschijnlijlk wanneer Xbox Live ondersteund zal gaan worden.