De game ligt in de Media Markt in Alphen aan de Rijn in de schappen. Een werknemer verklaarde dat de retailer hiertoe besloten had, omdat een vestiging van Game Mania de game ook reeds verkocht. Hij had de game bij Game Mania gekocht en de bon bewaard om te bewijzen dat die winkel de afgesproken verkoopdatum eerst had verbroken. Een eventuele boete van uitgever THQ zou op deze manier worden vermeden.

De Game Mania in kwestie heeft de game inmiddels niet of niet meer in de schappen liggen, kan Gamer.nl bevestigen. Een medewerker van Game Mania winkel zegt de game ook nog niet te hebben verkocht. Het is onduidelijk of er meer winkels zijn die de game al verkopen. THQ was niet bereikbaar voor commentaar.

Skyrim

Het nieuws van Saints Row: The Third komt enkele dagen na het bericht dat The Elder Scrolls V: Skyrim te vroeg werd verkocht in Nederland. Die game is officieel vanaf vandaag wereldwijd te koop, in Nederland is de game al sinds dinsdag beschikbaar bij veel winkels. Bij het verbreken van die datum waren de Media Markt en Game Mania ook betrokken.