Sunrise is een nieuwe adventuregame van de Duitse ontwikkelaar TML Studios. Het spel situeert zich in New York en lijkt qua stijl erg sterk op de adventuregame Fahrenheit. Het verhaal is nochtans ietsje anders. De hoofdrol in Sunrise is weggelegd voor drie vrienden die een experimentje in het honderd laten lopen en overdonderd worden door een gigantische schokgolf. Vervolgens zijn ze alle drie op een andere plaats en hebben ze geen idee waar ze zijn en hoe ze er weg moeten komen.

De overeenkomsten met Fahrenheit zijn nochtans opvallend. Niet alleen is de stad gelijk, namelijk New York, de screenshots tonen ons ook een groot aantal locaties die zo uit Fahrenheit hadden kunnen komen. Ook in Sunrise bezoek je namelijk een verpauperd toilet, een bibliotheek en een kantoorgebouw.

Het spel is vooralsnog alleen nog voor de Duitse markt aangekondigd en een van de speerpunten van het spel is dat de stemmen van John Cusack en Edward Norton in het spel aanwezig zijn. Let wel: het gaat hier om de Duitse acteurs die normaliter de stemmen van Norton en Cusack voor hun rekening nemen. Een big deal in Duitsland blijkbaar, omdat men aldaar vast geen idee heeft hoe Norton in het Engels klinkt. Waarschijnlijk hoeven we voor de Engelse versie in ieder geval die acteurs niet te verwachten.

De officiële website biedt alvast wat screenshots, achtergrondinformatie rond het verhaal en de hoofdrolspelers en een Duitstalige trailer van het spel. Dat laatste biedt je een uitgelezen kans om de Duitse stem van Cusack en Norton eens te beluisteren. Wat wij ons met name afvragen: hoe lossen ze dat in Duitsland op wanneer Cusack en Norton samen in een film spelen? Hoor je dan twee keer dezelfde stem, of zetten de Duitse stemacteurs voor elke acteur een apart stemmetje op?