In het meest recente nummer van het Official PlayStation Magazine laat Sony Worldwide Studio-baas Shuhei Yoshida weten dat de nieuwe game van Team Ico erg goed gaat worden, maar dat de ontwikkeling van de game wel vier jaar gaat duren. Weten we dat ook weer!

In het interview praat Yoshida over de totstandkoming van Ico. "Ik begon het Ico-project, en Fumito Ueda kwam daarna voor de animatie." Ueda staat inmiddels bekend als de man die Ico en Shadow of the Colossus heeft gemaakt. "Ueda kwam naar mij en presenteerde een kort filmpje wat uiteindelijk Ico moest worden. Hij zei: "Ik wil deze game maken." Uiteindelijk moesten we de ontwikkeling van de game verplaatsen naar de PS2."

Yoshida vervolgt: "Ze hebben vooralsnog geen game voor de PS3 uitgebracht. Natuurlijk niet, dat duurt vier jaar! Maar wanneer het komt zal het erg, erg goed zijn." Of Yoshida bedoelt dat we nu nog vier jaar moeten wachten, of dat de totale ontwikkelingstijd van de game vier jaar duurt, is vooralsnog niet duidelijk. Als de wachttijd echt zo'n lange zit wordt mogen we het hopen.