Nieuws

Ontwikkeling Skullgirls gaat door zonder beschuldigd studiohoofd

Uitgever kiest kant van werknemers

Geschreven door Erik Nusselder op
De ontwikkeling van Skullgirls-games gaat door zonder Mike Zaimont, studiohoofd van Lab Zero Games. De afgelopen dagen vertrokken meerdere werknemers omdat ze niet meer met Zaimont wilden werken.

Uitgever Autumn Games en Hidden Variable Studios, de maker van de mobiele Skullgirls-game, hebben een statement uitgebracht waarin ze de kant van de vertrokken werknemers kiezen. "We steunen de werknemers die voor hun principes opkomen en vertrekken om zijn gedrag. We vinden hun beschuldigingen geloofwaardig. Vanaf nu werken we daarom niet meer samen met Mike Zaimont of Lab Zero Games." Lab Zero maakte verschillende console-games in de serie, maar Autumn Games heeft de rechten op de Skullgirls-franchise.

Studiohoofd Mike Zaimont kwam eerder deze zomer al onder vuur nadat hij werd beschuldigd van het maken van onnodige seksuele opmerkingen richten meerdere mensen. Sindsdien zouden werknemers van het bedrijf hebben geprobeerd er voor te zorgen dat hij uit zichzelf zou vertrekken bij de studio. Zaimont is echter volledig eigenaar van Lab Zero. Hij zou "onrealistisch hoge eisen" voor zijn vertrek hebben gesteld, en daarna hebben besloten te blijven. Na dit nieuwste statement lijkt het er niet meer op dat Lab Zero nieuwe Skullgirls-games zal kunnen maken.

"Hidden Variable en Autumn Games willen Skullgirls blijven ontwikkelen zonder Lab Zero of Mike Zaimont", aldus het statement. "We zijn van plan om samen te werken met de getalenteerde individuen die Lab Zero verlaten om nieuwe Skullgirls-content te maken."

Dit artikel delen:

Lees meer

Fall Guys-ontwikkelaar belooft meer te doen tegen valsspelers Super Bomberman R Online komt in september exclusief naar Stadia
3

Reacties op: Ontwikkeling Skullgirls gaat door zonder beschuldigd studiohoofd

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  HunterSeeker

  • 26 augustus 2020 11:51
  Maar wat deden ze dan bij Zero Lab? Hidden Variable deed mobiele games, dus ik vraag me af wat Zero Lab dan precies deed en of de weggelopen medewerkers bij bv Hidden Variable welkom zijn om voor een (mogelijk) ander platform te werken.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  ErikNus

  • 26 augustus 2020 12:23
  @HunterSeeker Zero Lab maakte alle Skullgirls-games die niet mobiel waren. En bijvoorbeeld de game Indivisible. Ik zal het wat verduidelijken in het bericht.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Linksquest

  • 27 augustus 2020 09:09
  @ErikNus controleren jullie de reacties niet meer? Zie best vaak van die reacties die hier niet thuis horen vind ik.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.