Hines werd in een interview gevraagd hoe het met de ontwikkeling van Prey 2 staat. "Ik kan hier heel kort en duidelijk over zijn. Op een gegeven keken we naar Prey 2 en besloten we dat het spel in deze staat, met al het geld, de tijd en de middelen die we erin hadden gestoken, niet aan onze verwachtingen voldeed. Toen hebben we van onze kant besloten te stoppen."

Of Prey 2 ooit nog uitkomt is onzeker. Als de game er wel komt, zal het naar verwachting in ieder geval niet de game zijn die Bethesda de afgelopen jaren heeft getoond. Dan wordt er een volledig nieuwe game gemaakt. Het is eveneens mogelijk dat Human Head Studios wel doorgaat met de ontwikkeling van zijn Prey 2, maar onderbrengt bij een andere uitgever. Dan moet de game wel een andere titel krijgen, want de Prey-naam is eigendom van Bethesda.

Aanloop

Eerder dit jaar werd Prey 2 nog uitgesteld naar 2013. Toen verzekerde de uitgever dat de game niet geannuleerd was. Kort daarna meldde een anonieme bron dat Prey 2-studio Human Head al sinds november vorig jaar de ontwikkeling van het spel had stilgelegd om met uitgever ZeniMax een beter contract te regelen.

Vorige week verdween Prey 2 van Bethesda's eigen website. Toen zei de uitgever dat de game er niet op stond omdat het bedrijf zich wilde richten op de eerstvolgende titels, terwijl van Prey 2 al bekend was gemaakt dat het spel niet meer in 2012 zou uitkomen.