Ontwikkeling Dead Space-remake besloeg krappe tweeënhalf jaar

Ontwikkeling Dead Space-remake besloeg krappe tweeënhalf jaar

De ontwikkeling van de Dead Space-remake heeft EA Motive Studio een krappe tweeënhalf jaar gekost.

Dat meldde senior producent Philippe Ducharme tijdens een Reddit AMA. "We begonnen in september 2020 met de ontwikkeling. Veel van ons waren net klaar met de ontwikkeling van Star Wars Squadrons." Aangezien Dead Space afgelopen januari verscheen, kostte de ontwikkeling van de game minder dan tweeënhalf jaar.

In de AMA vertelt creative director Roman Campos-Oriola dat men ook overwoog hoofdpersonage Isaac Clarke de mogelijkheid te geven snel een draai van 180 graden te kunnen laten maken. "We besloten dit uiteindelijk niet toe te voegen, aangezien dat de gevechten in de game brak. De gevechten draaien om een angstaanjagende en bijna niet te stoppen bedreiging die op je af komt. Als je je snel om kunt draaien en weg kunt rennen, verandert dat de ervaring enorm."

De remake van Dead Space verscheen afgelopen januari op pc, PlayStation 5 en Xbox Series X en S. Lars gaf een 9 aan de game: "Dead Space is een uitstekende remake, maar bovenal een geweldige horrorgame. Het maakt daardoor niet uit of je de USG Ishimura al als je broekzak kent, of dat dit je eerste avontuur met Isaac Clarke is. De grafische renovatie en talloze grote en kleine aanpassingen zijn uiteraard welkom, maar het is de onvoorspelbaarheid, de naadloze ervaring en het ijzingwekkende geluid dat je geheid van begin tot einde met klamme handjes op het puntje van je stoel houdt."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Het zal wel helpen dat je niet from scratch hoeft te beginnen met voornamelijk de visuals; je weet al hoe het er ongeveer uit moet gaan zien, het moet er alleen beter uitzien dan voorheen. Men zal vanaf moment 0 al redelijk op stoom zijn met het project in plaats van dat de game eerst in een proof of concept fase zit. Op die basis zou ik 2.5 jaar nog steeds redelijk fors noemen. En het resultaat van de investering: een remake die eens niet teleurstelt. Zo raar. En dat uit de stal van EA.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou