Nieuws
Battlefield 2042

Ontwikkeling Battlefield-franchise wordt herzien door EA

'Franchise blijft nog vele, vele jaren belangrijk'

Geschreven door Michel Musters op
Electronic Arts is van plan de ontwikkeling van de Battlefield-franchise te "herzien". Het bedrijf laat daarbij weten dat de reeks nog vele jaren belangrijk moet blijven.

Dat meldde CEO Andrew Wilson tijdens een gesprek met investeerders, zo valt op Seeking Alpha te lezen. Ondanks dat Battlefield 2042 door journalisten en gamers negatief werd ontvangen, moet de reeks "nog voor vele, vele jaren een erg belangrijk onderdeel" van EA's line-up blijven.

Zoals eerder aangekondigd nemen Vince Zampella en Marcus Lehto nu het voortouw bij de ontwikkeling van de franchise. Zampella werkte eerder bij Apex Legends-studio Respawn Entertainment en Lehto stond mede aan de wieg van de Halo-franchise en ontwierp Master Chief. Hij staat nu aan het hoofd van een nieuwe ontwikkelstudio in Seattle, waar aan een nog onbekende Battlefield-game werkt. Beide heren "vinden het ontwikkelproces opnieuw uit". Belangrijk daarbij is dat er zo snel mogelijk een grote focus op speelplezier komt te liggen.

Dice richt zich volgens Wilson op dit moment op quality-of-life-updates voor Battlefield 2042, om er voor te zorgen dat de kern van de game in orde is. Zodra de kern op het gewenste niveau is, zal EA investeren in Battlefield 2042 om de game te laten groeien. Er moeten uiteindelijk onder andere nieuwe maps en personages naar de game komen. Er gaan al geruime tijd geruchten dat een gedeelte van Battlefield 2042 free-to-play wordt, maar dit is nog niet officieel bevestigd.

Wel werkt EA nog altijd aan een free-to-play mobiele Battlefield-game, die op dit moment door een aantal mensen getest wordt. Eind mei moeten er meer speelsessies gehouden worden. Het spel komt uiteindelijk mogelijk eind dit jaar of begin 2023 uit. Wilson: "Ik heb de game gespeeld en ik de potentie maakt mij enthousiast."

Dit artikel delen:

Lees meer

Kern van Summer Game Fest vindt van 9 tot en met 12 juni plaats Skull and Bones, Avatar en Mario + Rabbids 2 verschijnen tussen 1 oktober en 31 maart
4

Reacties op: Ontwikkeling Battlefield-franchise wordt herzien door EA

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  geeMc

  • 12 mei 2022 09:37
  BF2042 uitzitten met year 1 content omdat mensen ervoor betaald hebben en zo snel mogelijk op de proppen komen met een nieuwe release die idealiter gewoon op UE5 wordt gemaakt. Met de leegloop van DICE is de meeste kennis van de toch wel - naar schijnt - complexe frostbite engine weg en dat is goed te zien in BF2042. EA mag zich wat mij betreft gaan bewijzen, mijn pre-orders krijgen ze in ieder geval niet meer.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  GoofyZ3

  • 12 mei 2022 21:47
  De volgende wordt dus net zo ruk. Laat ze focussen op oorlog en realisme met arcade mixen. En gebouwen mogen best stuk gaan dit keer. Ik mis totale paniek en verwoesting in de laatste game, ja er gebeurd nu een hoop om je heen maar er is geen gevoel/emotie. Futuristische steden die geen oorlog uitstralen maar vrede is het gewoon net niet.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Yeah

  • 12 mei 2022 22:09
  Gewoon terug naar de roots. Battlefield zoals het vroeger was en geen ripoff van andere games, meer vraag ik niet…

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  poklaan

  • 12 mei 2022 23:29
  Tip nummer 1: breng de game pas uit als ie echt af is. Iedereen binnen EA die serieus dacht dat Battlefield 2042 klaar was is compleet gestoord en heeft niets in de industrie te zoeken.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.