Ontwikkelaars behouden negentig procent omzet op Discord Store | Gamer.nl

Ontwikkelaars behouden negentig procent omzet op Discord Store | Gamer.nl

Vanaf 2019 kunnen ontwikkelaars op de Discord Store hun games uitbrengen en van de gegenereerde omzet negentig procent behouden. Met dit percentage overtreft het de 88 procent van de Epic Games Store.

Op een recente blogpost van Discord wordt onder andere het omzetpercentage van de Epic Games Store besproken. Daarin benadrukt Discord dat het mogelijk moet zijn om ontwikkelaars nog meer omzet te laten behouden wanneer games worden uitgebracht. Zo benoemt het platform dat het niet nodig is om ontwikkelaars dertig procent te vragen van de omzet om games te kunnen distribueren.

Hiermee kondigt Discord aan dat ontwikkelaars vanaf 2019 negentig procent van hun omzet mogen behouden. "De overige tien procent is voor het dekken van de onderhoudskosten", aldus Discord. Daarnaast benoemt het platform dat het continu blijft zoeken naar manieren om het behoudpercentage nog meer te verhogen door de technologie te optimaliseren en de efficiëntie te verbeteren.

Epic Games

Dit nieuwe beleid volgt door de recente ontwikkelingen bij de lancering van de Epic Games Store. Daar werd bekend dat ontwikkelaar Epic slechts twaalf procent ging vragen van de gegenereerde omzet bij distributie van games. Dit was een aanzienlijke verbetering in de industrie aangezien tot voor kort het standaard percentage op dertig procent stond.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou