"Voor Enslaved is dit het enige verhaal. Daar leggen we de volledige focus op en we werken eraan alsof er geen vervolg op gaat komen," aldus Antoniades. "Dus nee, we hebben geen uitstrekkend verhaal voor ogen." Het doel van Ninja Theory is om "ieder leuk idee of concept" in het eerste spel te stoppen. Het houdt daarbij geen rekening met een eventueel vervolg.

Antionades legt uit dat zijn bedrijf niet aan een vervolg op spellen wil denken, tenzij deze spellen onverhoopt enorm succesvol blijken: "Op dit moment heerst de opvatting dat er geen vervolg gemaakt wordt, tenzij het spel [Enslaved] ineens op miraculeuze wijze heel succesvol wordt. Vooruit, miraculeus is wat overdreven, maar we gaan er niet vanuit dat het heel succesvol wordt."

Hoewel de ontwikkelaar er op dit moment geen rekening mee houdt, geeft Antionades wel aan dat hij geen problemen ziet om ideeën te bedenken voor een nieuw Enslaved-spel, mocht dat er gaan komen. 

Journey to the West

Enslaved: Odyssey to the West, zoals het spel voluit heet, speelt zich af in een post-apocalyptische wereld. Het verhaal is geïnspireerd door de Chinese roman 'Journey to the West'. De speler moet Monkey door een wereld beheerst door robots loodsen. Hij krijgt hierbij gezelschap van Trip, die hem echter een hoofdband heeft omgedaan die ervoor zorgt dat hij haar bevelen op moet volgen. De interactie en band die tussen deze twee personages wordt opgebouwd vormt een belangrijk onderdeel van Enslaved.