Ontwikkelaar van Enslaved houdt geen rekening met vervolg | Gamer.nl

Ontwikkelaar van Enslaved houdt geen rekening met vervolg | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Voor Enslaved is dit het enige verhaal. Daar leggen we de volledige focus op en we werken eraan alsof er geen vervolg op gaat komen," aldus Antoniades. "Dus nee, we hebben geen uitstrekkend verhaal voor ogen." Het doel van Ninja Theory is om "ieder leuk idee of concept" in het eerste spel te stoppen. Het houdt daarbij geen rekening met een eventueel vervolg.

Antionades legt uit dat zijn bedrijf niet aan een vervolg op spellen wil denken, tenzij deze spellen onverhoopt enorm succesvol blijken: "Op dit moment heerst de opvatting dat er geen vervolg gemaakt wordt, tenzij het spel [Enslaved] ineens op miraculeuze wijze heel succesvol wordt. Vooruit, miraculeus is wat overdreven, maar we gaan er niet vanuit dat het heel succesvol wordt."

Hoewel de ontwikkelaar er op dit moment geen rekening mee houdt, geeft Antionades wel aan dat hij geen problemen ziet om ideeën te bedenken voor een nieuw Enslaved-spel, mocht dat er gaan komen. 

Journey to the West

Enslaved: Ody ey to the West, zoals het spel voluit heet, speelt zich af in een post-apocalyptische wereld. Het verhaal is geïnspireerd door de Chinese roman 'Journey to the West'. De speler moet Monkey door een wereld beheerst door robots loodsen. Hij krijgt hierbij gezelschap van Trip, die hem echter een hoofdband heeft omgedaan die ervoor zorgt dat hij haar bevelen op moet volgen. De interactie en band die tu en deze twee personages wordt opgebouwd vormt een belangrijk onderdeel van Enslaved. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou