De Maxis studio in Emeryville, Californië wordt samengevoegd met de EA studio’s in Redwood Shores, Salt Lake City, Helsinki en Melbourne. Dit betekent dus niet het einde van de populaire spellen. De andere Maxis studio’s blijven nieuwe cross-mediale content ontwikkelen voor de bestaande Sims en SimCity spelers.

Werknemers die door de sluiting zijn getroffen worden ondergebracht in andere Maxis studio’s of in die van EA. Medewerkers die geen aansluiting kunnen vinden worden ondersteund met het vinden van nieuwe carrièremogelijkheden of krijgen een gouden handdruk.

Geplande werkzaamheden voor ondersteuning van De Sims 4 veranderen door deze ontwikkelingen niet. Het merk Maxis blijft nog bestaan alleen deze studio zal worden afgesplitst.

EA geeft in het persbericht geen reden voor de beslissing, wel laten ze weten dat zowel de Sims 4 als SimCity geen financieel succes is geweest.

Maxis bestaat al vanaf 1987. Het eerste spel dat door deze studio werd uitgebracht is de originele SimCity. Het sluiten van de studio betekent voor EA dat deze op Star Wars: The Old Republic na geen projecten meer heeft lopen met focus op pc spellen.