Designer Jamie Fergusson en artist Kevin McDowell vertellen dat ze de mogelijkheden vanuit alle perspectieven bekijken, nadat hen gevraagd werd hoelang het nog zou duren voordat de game op de console uitkomt. “Op een gegeven moment. Misschien. Ik weet het niet”, zegt McDowell. “Iemand moet een gigantische hoeveelheid geld aan SEGA geven om een dergelijk project te betalen en dan komt het wel goed.”

De ontwikkelaars vertellen dat een teamlid in zijn eigen tijd al eens de code heeft geschreven om de game met een controller te spelen. “Ik denk dat de grootste vraag momenteel is: zal Total War gaan verkopen op de consoles? Het is moeilijk om die vraag te beantwoorden zonder in het spel te investeren. Daarnaast moeten we ook nog kijken op welk platform de game het beste tot zijn recht komt, wat de beste methode is”, voegt Fergusson toe.

“Jullie hebben het over joypads, maar wij hebben ook ergens anders gekeken zoals de iPhone en zelfs naar online gaming. Gewoon andere manieren voor het spelen voor Total War. “Een goede vraag is: ‘Waarom op consoles in plaats van Facebook?’”, laat McDowell nog weten.

Total War: Shogun 2

Ontwikkelstudio Creative Assembly werkt momenteel aan de PC-game Total War: Shogun 2Dit is het vervolg op het in 2000 verschenen Shogun: Total War. Feodaal Japan werd ooit geregeerd door één overheid, maar is inmiddels opgesplitst in veel verschillende clans, met een voorliefde voor oorlog. De speler stapt in de schoenen van een Damyo, een leider van een clan, om zo Japan te verenigen onder een vlag. De game speelt zich tien jaar na Shogun: Total War af en komt uit op 15 maart 2011.